søndag den 2. marts 2014

The dream is over!

Drømmen om oprykning til 2. Division levede frem til sidste runde, men som John Lennon i sin tid sang i melodien ”God”, så lever drømmen ikke længere – The dream is over! Vi vandt godt nok en flot storsejr på 7-1 over Gråsten, men da Fredericia samtidig slog Varde 6-2, rakte storsejren ikke til oprykning.

Enkeltresultaterne i dag:

1.Anders Munch-Rasmus L. Petersen                            1
2.Henrik Mortensen-Jørgen Clausen                              1
3.Morten Jensby-Bent Bojsen                                        1
4.Erik Pedersen-John Kristoffersen                               2
5.Peter Berg-Hans Jørgen Clausen                                1
6.Bjarne Frederiksen-Ernst Jessen                                 1
7.Mihai Alexandru-Scutaru-Sebastian Gråbæk             1
8.Morten Beuchert-Henrik Feldborg                             1

Først færdig i dag var vores rumænske islæt Mihai Alexandru-Scutaru. Efter en hollandsk åbning røg han ind i et midtspil, der så temmelig suspekt ud. Heldigvis holdt han hovedet koldt og kæmpede videre. På et tidspunkt i midtspillet vandt han en officer, og derfra svigtede han ikke. Stillingen blev konverteret til et slutspil, hvor Mihai havde dronning tårn og løber. Det kunne sønderjyden ikke dæmme op for.
Et kvarters tid senere, hvilket vil sige cirka kl. 14.15 kunne Peter Berg også notere sig for en gevinst. Hans Jørgen Clausen valgte med de hvide brikker en ret passiv opstilling, og derfor fik Peter hurtigt udlignet. I midtspillet vandt han en kvalitet og en bonde på en ret simpel taktisk finesse, og derfra var det en ren ekspeditionssag. Peter byttede det hele af, så han fik et slutspil med tårn mod løber, hvor han endda også havde en fjern fribonde. Det nærmede sig voksenmobning, idet Peter blev ved med at rykke sit tårn frem og tilbage i linjen, i stedet for bare at slå løberen og få et nemt vundet bondeslutspil. Da Hans Jørgen endelig rykkede kongen ud af løberens binding, slog Peter løberen, og så var det forbi.

En halv time senere var Morten Jensby også i mål. Bent Bojsen mødte Mortens franskmand med en opstilling med b2-b3 og lang rokade. Som svar på det katapulterede Morten sin a-bonde frem og byttede den af med Bojsens b-bonde, så han fik en åben a-linje at angribe i. Morten udskød rokaden, vandt en bonde, og senere vandt han altså også partiet!

Med de hvide brikker fik Bjarne Frederiksen hurtigt godt fat mod Ernst Jessens Alekhine-åbning. I det tidlige midtspil vandt Bjarne en officer, og derfra var det ren kørsel helt frem til ved 15-tiden, hvor sønderjyden omsider opgav den håbløse kamp.
Et kvarters tid senere var der tre partier, der sluttede inden for få minutter – og de gik alle sammen vores vej! Først vandt Anders Munch! Han havde hele eftermiddagen haft en meget lige stilling, hvor der dog kunne spilles, men det så i lang tid ikke ud til, at han ville vinde. Heldigvis for ham og os fik han pludselig et initiativ, der førte frem til en kombination, som kostede Rasmus Lund Petersen en officer. Det gad sønderjyden forståeligt nok ikke bruge mere tid på.

Vores supermand(!) Morten Beuchert vandt igen i dag på 8. bræt, men i dag var han for måske første og eneste gang i sæsonen i alvorlig fare for at tabe en holdkamp? I midtspillet mistede Morten på et tidspunkt en kvalitet for en bonde. Han var ikke i kontrol, og her var han som nævnt i fare for at tabe. Men Morten skal have kredit for at opsøge modspil! Morten fik mobiliseret to farlige centrumsbønder, og da de uimodståeligt spadserede fremad, blev Henrik Feldborg tvunget til at ofre materiale, hvorefter hans stilling endeligt kollapsede.
I dag havde vi for anden gang i denne sæson Henrik Mortensen med, og nøjagtigt som de seks førnævnte horsensianere, så leverede han også varen med en flot gevinst i dag. Efter en Maroczy-variant i Siciliansk var stillingen ret lige hen gennem midtspillet. På et tidspunkt fik Henrik stablet nogle fine trusler på benene, som endte med at koste hans modstander en løber. Vi skal se partiet, som er spillet helt i den ånd, Henrik sværger til – Bochum-skolen!

Hvid: Henrik Mortensen, Horsens.
Sort: Jørgen Clausen, Gråsten.

1.e2-e4 c7-c5
2.Sg1–e2 d7-d6
3.c2-c4 Sg8-f6
4.Sb1–c3 Sb8-c6
5.d2-d4 c5xd4
6.Se2xd4 g7-g6
Åbningen er gået fra Engelsk og er nu ovre i Maroczy-varianten i Siciliansk.
7.f2-f3 Lf8-g7
8.Lc1–e3 0–0
9.Dd1–d2 Sf6-d7
10.Sd4-c2 Sd7-e5
11.Lf1–e2 Lc8-e6
12.Sc3-d5 Tf8-e8
13.Ta1–b1 f7-f5
14.f3-f4 Se5-d7
15.e4xf5 Le6xf5
16.0–0 e7-e6
17.Sd5-c3 Sd7-c5
18.Le2-f3 e6-e5
19.Tf1–d1 Sc6-d4!
20.Le3xd4 e5xd4
21.Sc3-d5 d4-d3
22.Sc2-e3 Lg7-d4
23.b2-b4 Sc5-e4?
Ligner den afgørende fejl. Bedre var 23...Sc5-e6.
24.Dd2xd3 Ld4xe3+
25.Sd5xe3
Ikke 25.Dd3xe3? Så havde hvid mistet materiale efter 25...Se4-f6 26.Sd5xf6+ Dd8xf6.
25...Se4-f2
Et træk, der ved første øjekast ser godt ud. Men Mortensen er på forkant, og her får sønderjyden lov til at stifte bekendtskab med Mortensens berygtede Bochum-skole!
26.Lf3-d5+! Kg8-f8
27.Dd3-d4! Dd8-h4
Taber glat, men sønderjyden undgik dog at blive sat mat, f.eks. A) 27...Sf2xd1 28.Dd4-h8+ Kf8-e7 29.Dh8-g7#; eller B) 27...Sf2-g4 28.Se3xf5 g6xf5 29.Dd4-h8+ Kf8-e7 30.Dh8-g7#.
28.Se3xf5 g6xf5
29.Dd4xf2 Opgivet, 1–0.

Dermed altså hele 7-0 til os, og lige på det tidspunkt så det ud til, at vi stadig kunne rykke op. Desværre måtte Erik Pedersen kapitulere lige omkring kl. 15.30, hvilket altså konfirmerede sejren på 7-1. Erik kom ellers fint fra land, og hans stilling så også behagelig ud langt hen ad vejen. I midtspillet blev han snydt, da John Kristoffersen slog en bonde, hvilket var elegant lavet, fordi han samtidig skabte nogle trusler med mat i bunden. Erik havde ikke mange minutter at agere i, og i det morads af trusler, hans konge stod i, fandt Erik ikke nogen redning.

Inden holdkampen havde vi aftalt, at alle skulle spille på gevinst, og så måtte vi se, hvad det rakte til. Med sejren på 7-1 på plads allerede kl. 15.30 vidste Fredericia, at de så ”bare” skulle vinde med mindst 5-3 over Varde. På det tidspunkt førte de 1½-½, og vi havde stadig chancen for at rykke op. Men i løbet af blot tyve minutter blev de forhåbninger knust. Tre gevinster kom i hus til Fredericia, og med 4½ points på kontoen og et par gode stillinger mere i spil, var det til at se, at løbet var kørt for os. Med sejren på 6-2 til Fredericia havde det altså ikke engang været nok, hvis vi havde vundet 8-0 i dag!

Jeg vil gerne på holdets vegne ønske Fredericia tillykke med oprykningen til 2. Division! Når man scorer flest brætpoints i løbet af en sæson, så har man også været det bedste hold. Længere er den ikke! Held og lykke i næste sæson i 2. Division!

Hvad angår os selv, så kan vi se frem til endnu en sæson i Mester 1. Og der vil vi igen gå efter at blande os i toppen af tabellen!

Af Eigil Straarup.

1 kommentar:

Morten Jensby sagde ...

Fra Morten Jensby

Da holdlederen åbenbart er for beskeden til at fortælle om sin egen dag vil jeg da gerne lige supplere ham.

Kl. 10.58 satte holdlederen den første "bonde" i slag da han sendte bilkortegen mod Kolding uden vores rumænske islæt. Heldigvis lugtede de lunten i den anden bil og vendte efter få kilometers kørsel om og fik indfanget den ulykkelige helt.

Herefter skete der ikke det helt store frem til ca. kl. 11.25 hvor holdlederen så lige pludseligt, og uden varsel, rokerede om på de, i en mail, fremsendte farver, og dermed direkte ind i et angreb fra holdet ubestridt største brokhoved - mig

Efter den lidt turbolente start på dagen lykkedes det faktisk for holdlederen at klare sig nogenlunde helskindet igennem, indtil kl. 14.30 hvor det viste sig at manden, gud hjælpe mig, ikke havde købt champagne til oprykningsfesten. Dette bevirkede at Erik Pedersen så sig nødsaget til straks at ruinere sin stilling og herefter opgive, for at slukke en hver mulighed for oprykning og dermed ikke at kompromittere holdlederen yderligere.
Eneste lyspunkt for vores, ellers så sympatiske holdleder må være at det ikke kostede noget på ratingkontoen, som det jo ellers gør når vi andre fjoller så gevaldigt rundt.

Med venlig hilsen
Morten Jensby