lørdag den 1. marts 2014

Bent Larsens sidste hvilested i Buenos Aires.

Judy & jeg var på rundtur i Argentina og Brasilien her i januar/februar som det er nogle bekendt.  I Argentina var vi i bl.a. Buenos  Aires og her ville jeg aflægge Bent Larsens sidste hvilested et besøg.

www.skak.dk er det oplyst, at Bent Larsens var stedt til hvile på The British Cemetery, samt henvisning til en hjemmeside http://www.cementeriobritanico.org og når Peter Heine Nielsen havde bekræftet dette….. ja så kunne der jo ikke være det store problem i at finde det og dog…..
Jeg fik vores rejsebureau´s  (www.cctravel.dk ) mand (Nico) i Buenos Aires til undersøge det på forhånd og første tilbagemelding var, at Bent Larsen ikke var stedt til hvile der og samtidigt havde Nico undersøgt de nærliggende kirkegårde uden held. Samtidigt fik jeg fortalt, at http://www.cementeriobritanico.org ikke er en officiel hjemmeside for kirkegården, men bliver drevet på frivillig basis.

Nu var gode råd dyre så jeg kontaktede Peter for, at høre om han evt. havde noget mere uddybende om kirkegården. Peter vendte hurtigt tilbage med det, der viste sig at være nøglen ”Pablo Nogués”! I øvrigt fortalte Peter mig, at han kunne huske det var noget med, at fra indgangen på kirkegården var de gået til venstre… og det er helt rigtigt!
Det forholder sig således, at der er 2 afdelinger af The British Cemetery, eén i Buenos Aires by (Chacarita) og eén udenfor byen (Pablo Nogués).  Pablo Nogués ligger ca. 35 - 40 minutters (bemærk; BA er en storby så det kan meget hurtigt blive til 1 ½ time! Learning by doing!!) kørsel fra centrum af Buenos Aires, regnet fra 9. juli pladsen.

The British Cemetery Pablo Nogués er privat drevet og hvor Chacarita kirkegården har mange kendte begravet, har Pablo Nogués kun en, gæt selv! De var utrolige hjælpsomme på kirkegården, vise hen, hente vase, etc.
En rigtig stor tak til Peter for, at undersøge og vende super hurtig tilbage!

Skulle nogen ønske den eksakte adresse er du/I meget velkommen til at kontakte mig.
Nedenfor er nogle billeder
Af Tim Bjerre
1 kommentar:

Anonym sagde ...

Kulturhistorie!

Tak for dine billeder.

Mvh

Henrik Mortensen