lørdag den 7. august 2010

Knebent nederlag på Rådhustorvet i Vejle

I formiddags led Horsens Skakforening et knebent nederlag på 3½-2½ i den årlige gågadematch på Rådhustorvet i Vejle.

Solen bagede ned over de svedende spillere og tilskuere på en helt igennem skøn sensommerlørdag i Vejle. Mange af de forbipasserende tog en pause fra deres strøgtur for at se på skak. De blev vidner til en match, hvor der som altid blev spillet nogle underholdende partier. Desværre var der også en hel del fejl, men det er meget naturligt. Dels fordi det er svært at overskue brikkernes gang på det store bræt, og dels fordi den bagende sol og varmen også gjorde sit indhug i spillernes koncentration. Det er ikke for at hænge Carl ud, men hans parti producerede formiddagens i særklasse største koncentrationssvigt i nedenstående stilling.

Hvid: Carl Mortensen, Evans/Vejle.
Sort: Tim Bjerre, Horsens Skakforening.

25.Df3xf7+??, -
Trækket her blev godt nok spillet i en mere end begyndende tidnød. Alligevel er det ret utroligt, at Carl overså bonden på c7 og derfor troede, at dronningen var dækket på f7 af tårnet på a7! Tim tog imod gaven med kyshånd! Bedre var 25.Txa7. Efter f.eks. 25...Txf3 26.Txa6,Txc3 27.Ta7 står Sort selvfølgelig også bedst, men det er langt fra sikkert, at fordelen er stor nok til, at Tim havde vundet det slutspil i gågadens bagende sol.
25. - , Kg8xf7
26.Tb7xc7+, Kf7-g8
27.Tf1–b1, Da6-f6
28.Tb1–b7, Td3-d2
Opgivet, 0–1.

De sidste træk var selvfølgelig ret overflødige, og her gav Carl op, fordi han næsten er mat. 29.Txg7+ besvares naturligvis med 29...Dxg7 30.Txg7+,Kxg7, hvorefter alt er forbi for Hvid.

Dermed startede Tim med at levere det, der skulle vise sig at blive dagens eneste horsensianske gevinst. Resultaterne;

Evans/Vejle-Horsens Skakforening
1.Preben Sørensen-Peter Berg, remis.
2.Lars Desmond Sørensen-Anders Munch, 1-0.
3.Christian Dahl-Eigil Straarup, remis.
4.Maxim Konstantinov-Erik Pedersen, 1-0.
5.Jens Ove Vedel-Søren Grymer-Hansen, remis.
6.Carl Mortensen-Tim Bjerre, 0-1.

Da matchen var forbi tilbragte vi traditionen tro et par timer sammen i hyggeligt selskab på Caféen, der ligger omme bag ved det gamle rådhus i Vejle. Det er altid hyggeligt at spise frokost med vejlenserne, og således også i formiddags, hvor det var ekstra rart at komme om i den lune skygge under de udspændte parasoller.

Om to uger er der mulighed for revanche, når Horsens Skakforening er vært for en lignende match mod Evans/Vejle i Søndergade lørdag 21. august fra kl. 10-13. Alle er velkomne til at kigge forbi, se lidt skak, spille mod én fra klubben eller få en brochure med hjem om Horsens Skakforening.

Her er et par billeder fra dagens match:


Ingen tvivl om at Horsens var i Vejle..


.. og så var der spisning!

Ingen kommentarer: