lørdag den 24. juli 2010

Syv mand har lagt sig i front

I Horsens Lang Weekend fortsatte kapløbet i går med turneringens tredje og fjerde runde.

I 3.runde vandt IM Karsten Rasmussen et langt og udmarvende parti over Mads Hansen fra Frem/Odense, der gav IM’eren kamp til stregen. Flot kæmpet af fynboen, der endda burde have holdt tårnslutspillet remis ifølge GM Peter Heine Nielsen! IM Klaus Berg er tilsyneladende ikke på toppen under ”Den Lange” i år. I 3. runde spillede han forholdsvis hurtigt remis med WIM Nina Høiberg. Hun fik derfor god tid til at give et interview til Horsens Folkeblad, der i går var forbi for at lave en reportage fra turneringen. Rundens hvis ikke dagens flotteste moment stod FM Jakob Aabling-Thomsen for i denne stilling mod Rune Andersen fra Bornholm;

26…Txb2+! 27. Opgivet. Både A) 27.Kxb2,Db4+ 28.Kc1 (eller 28.Ka1,Sc2#) 28…Da3+ 29.Kb1,Tb8+ 30.Ka1,Sc2# og B) 27.Ka1,Txd2! (Bedre end 27…Sc2+, som godt nok vinder dronningen) 28.Txd2,Sb3+ 29.Kb2,Txd2+ 30.Kxb3,Db4# og C) 27.Kc1,Tc2+ 28.Kb1,Db4+ 29.Ka1,Db2# ender med mat. Flot spillet af Aabling-Thomsen, der med partiet her har bragt sig i position til at vinde skønhedspræmien, lige som han gjorde sidste år i Horsens!


Set med lokale briller har årets turnering ikke været den store resultatmæssige succes indtil videre. Peter Berg spillede Larsen-varianten i Caro-Kann for første gang i 15 år i et forsøg på at tage Stefan Wiecker på sengen. Det mislykkedes i den grad, og Berg blev nærmest massakreret i midtspillet. Erik Pedersen tabte til IM Nicolai V. Pedersen efter en dramatisk tidnød. Henrik Mortensen spillede remis med Thomas Bauder med få sekunder tilbage på uret. For Søren Jørgensen og Vagn Skov Andersen har det også hidtil været en turnering på det jævne.

I 4.runde blev der for alvor tændt op i fredspiben på de øverste brætter. I løbet af kort tid blev der taget remis i FM Igor Teplyi-IM Karsten Rasmussen, Jackie Andersen-IM Klaus Berg og IM Steffen Pedersen-Kristoffer Dyrgaard. Da de var gået fortsatte Rune Egede Andersen ubønhørligt sin kamp for at nå til tops i den samlede stilling. Han fik et meget fordelagtigt slutspil med uligefarvede løbere, dronninger og fire bønder mod to i partiet mod Jakob Aabling-Thomsen. Partiet blev spillet helt til den bitre ende, men desværre for Rune missede han en gevinst og måtte nøjes med remis. Endelig er det værd at hæfte sig ved, at IM Nicolai V. Pedersen var i store problemer mod Lars Hansen, men han overlevede tidnøden og fik forvandlet stillingen til et stærkt fordelagtigt tårnslutspil, som han konverterede til gevinst.

Efter 4.runde er status dermed, at syv mand har skilt sig ud i front med 3½/4. Det er FM Igor Teplyi, FM Jakob Aabling-Thomsen, Ritvars Reimanis, IM Karsten Rasmussen, FM Jacob Carstensen, Nicolai Löwenstein og Stefan Wiecker. Bag dem har der samlet sig et større felt med hele 15 mand, der har ¾. Blandt dem finder man de tre IM’ere Nicolai V. Pedersen, Klaus Berg og Steffen Pedersen, der kæmper for at komme tilbage i kampen om den samlede sejr. Det skal blive spændende at se i dag, om det lykkes dem, eller om én af de syv i front går i udbrud!Mellem partierne blev der tid til lidt fodbold i den skønne have, der omkranser ASV i Horsens. Her ses fra venstre Jan Oehmichen, Jan Rosenberg, Kristoffer Dyrgaard og Mads Hansen i kamp om bolden.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Har svært ved at se det smukke. Hvorfor ikke bare 1...Dc2 2.Ka1 Dxb2 mat?

Unknown sagde ...

@Per:

Diagrammet er forkert. Hvis man kigger på livepartierne fra 3. runde kan man se at dronningen står på a5 og ikke a4 som under denne nyhed. Det gør det noget mere smukt! :)