mandag den 26. juli 2010

Teplyi strøg til tops i Horsens!

Afslutningen på årets Horsens Lang Weekend blev lige præcis så spændende, nervepirrende og intens, som der var lagt op til med den tætte stilling i toppen efter 6.runde.

Inden runden lå de tre FM’ere Jakob Aabling-Thomsen, Igor Teplyi og Jacob Carstensen alene i front med 5/6.
Det stod dog hurtigt klart, at Jakob Aabling-Thomsen næppe ville vinde ”Den Lange” anno 2010. Han fik med sort problemer mod IM Karsten Rasmussen, som fik en isoleret d-bonde meget langt frem på brættet. Rasmussen erobrede en bonde, og han erobrede mere terræn. Det kunne Aabling-Thomsen ikke stå imod, og derfor kapitulerede han umiddelbart efter tidskontrollen.
På det tidspunkt havde Igor Teplyi fået fat i den lange ende i sit parti mod Jacob Carstensen, der ellers tilbød remis allerede efter 10 træk. Teplyi ville mere, og han høstede frugten af sit arbejde i den femte time, hvor han fik et slutspil med først én og siden to merbønder krydret med en god løber mod en dårlig springer. Da Carstensen opgav var det således en kendsgerning, at Igor Teplyi vinder 13. Horsens Lang Weekend anno 2010!
Forinden havde IM Klaus Berg besejret Lars René Andersen, og det rakte til en tredjeplads. Endelig fulgte Jackie Andersen op på sit fine spil i Chesshouse i sidste uge. I 7.runde vandt han et flot parti over Stefan Wiecker, hvilket rakte til en samlet fjerdeplads.

Rent sportsligt blev der altså spillet skak på ret højt niveau i Horsens i weekenden. Uden for de 64 felter hyggede spillerne sig, og der var masser af gensyn med gamle og nyere bekendtskaber under turneringen. Os arrangører fra Horsens Skakforening er meget tilfredse med afviklingen af årets turnering, og vi glæder os allerede så småt til næste års Horsens Lang Weekend i sommeren, 2011.
Vi er meget begejstrede over, at alt bare gik, som det skulle under turneringen! Såvel sportsligt som organisatorisk klappede alt perfekt, og vi har fået masser af positive tilbagemeldinger fra turneringens deltagere. Vi er også ovenud tilfredse med, at turneringen lokkede hele 86 deltagere til Horsens. Det er en fordobling i forhold til sidste års turnering, og turneringen er dermed den tredjestørste i Danmark. Vi er meget stolte af, at turneringen er blevet så stor, og forhåbentlig fortsætter den positive udvikling.
Det vil være fantastisk, hvis Horsens Lang Weekend bliver endnu større og endnu stærkere næste år!Turneringsvinder Igor Teplyi (tv) med præmiechecken på hele 5000 kr. og et håndklæde til minde om turneringssejren i Horsens. Han ønskes her tillykke med sejren af Horsens Skakforenings formand Tim Bjerre (th).

Et vue ud over salen, hvor man kan se nogle af turneringsdeltagerne inden sidste runde blev sat i gang i går formiddags kl. 10. Man kan godt fornemme, at trætheden har sat sit præg på nogle af deltagerne efter seks hårde skakpartier i løbet af de foregående tre dage.

Ingen kommentarer: