lørdag den 24. juli 2010

Tre mand tilbage i Horsens

I Horsens Lang Weekend er der nu tre mand tilbage på toppen efter femte og sjette runde er spillet færdigt.

I 5. runde vandt FM Jacob Carstensen overraskende over turneringens hidtil bedst spillende IM’er Karsten Rasmussen. Stefan Wiecker lukkede FM Igor Teplyi ned til en remis, mens FM Jakob Aabling-Thomsen gav én af turneringens overraskelser Ritvars Reimanis en lektion. Dermed bragte FM’erne Jacob Carstensen og Jakob Aabling-Thomsen sig alene i front med 4½/5, og dermed stod de på det tidspunkt med gode kort på hånden i jagten på den samlede turneringssejr. Endelig skal det lige med, at IM’erne Nicolaj V. Pedersen og Steffen Pedersen spillede remis mod henholdsvis Nicolai Löwenstein og norske Anders Hobber.

I 6. runde var der så topopgør mellem FM’erne Jakob Aabling-Thomsen og Jacob Carstensen. Begge havde dermed chancen for med en sejr at rykke sig afgørende fri af toppen. Men hvis man havde ventet et dramatisk topopgør, hvor begge parter jagtede sejren, så blev man skuffet. I løbet af få minutter blev de enige om en fredelig remis, og derfor ligger de selvfølgelig begge to godt til i den samlede stilling inden finalen i 7.runde. Igor Teplyi benyttede sig af kollegernes remis til at komme på omgangshøjde igen ved at slå Nicolai Löwenstein. IM Nicolai V. Pedersen spillede remis mod norske Anders Hobber, mens IM Karsten Rasmussen vandt en pligtsejr over Thomas Schou-Moldt.

Inden finalen i syvende runde er situationen den, at tre mand har skilt sig ud i toppen. De tre FM’ere Jakob Aabling-Thomsen, Igor Teplyi og Jacob Carstensen har med 5/6 chancen for at ”snyde” IM’erne for vinderchecken i Horsens. De tre vil i 7. runde blive jagtet af IM Klaus Berg, IM Karsten Rasmussen, IM Steffen Pedersen, Stefan Wiecker, Jackie Andersen, Poul Rewitz og Ritvars Reimanis, der alle har 4½/5, så der bliver kamp om titlen i morgen, hvor topopgørene på live-brætterne er følgende partier, der starter kl. 10.00;

FM Jacob Carstensen-FM Igor Teplyi
IM Karsten Rasmussen-FM Jakob Aabling-Thomsen
Peter Olsen-IM Steffen Pedersen
IM Klaus Berg-Lars René Andersen
Jackie Andersen-Stefan Wiecker
Henrik Mortensen-IM Nicolai V. Pedersen

Ingen kommentarer: