fredag den 23. juli 2010

Fårene er skilt fra bukkene i Horsens!

I går åbnede 13. Horsens Lang Weekend med de to første runder af årets turnering.

I 1. runde var der lagt i kakkelovnen til en ren massakre! De 86 deltagere åbnede turneringen med 43 ”David mod Goliat”-opgør, hvor ingen af de 43 favoritter havde en forventet score på under 0,96. Det burde jo rent statistisk føre til, at de 43 favoritter scorede mindst 42 points, men sådan gik det slet ikke. Mange af outsiderne måtte selvfølgelig lade livet. Mange af dem fik også en meget hårdhændet behandling, som det jo altid er tilfældet i 1. runde i en Open. Men hele fem af outsiderne overraskede. Fire remiser blev det til, mens Micha Pudlo stod for dagens første store overraskelse, da han slog Peter Olsen i 1. runde.I 1. runde var der 43 ”David mod Goliat”-opgør. Ét af dem var Jackie Andersen mod Jesper Søndergaard Thybo. Dagens fødselar Jackie vandt partiet i sikker stil. Her er de to fotograferet i kantinen under deres analyser af partiet.

Starten af 2. runde blev præget af gårsdagens dramatiske etape i Tour de France! I kantinen har vi en storskærm, hvor rundens live-brætter er på. Her sidder spillerne og hygger sig mellem partierne. Men i går måtte live-brætterne vige for den spændende opstigning til Tourmalet, og derfor var der halvtomt i spillesalen indtil 17.20, da Andy Schleck og Alberto Contador kørte i mål hånd i hånd. Selv om udskilningen slet ikke er nær så langt fremme i Horsens, som den nu er i Tour de France, så var der også nogle bemærkelsesværdige overraskelser i 2. runde. IM Steffen Pedersen spillede højst overraskende kun remis mod Martin Lee Lauritsen, mens IM Nicolai V. Pedersen endnu mere overraskende tabte til Rune Egede Andersen. Dermed er det kun de 14 følgende, der har 2/2, og i dag fortsætter udskilningen i Horsens;

IM Karsten Rasmussen, IM Klaus Berg, FM Jakob Aabling-Thomsen, FM Jacob Karstensen, FM Igor Teplyi, WIM Nina Høiberg, Jackie Andersen, Lars René Andersen, Levi Andre Tallaksen, Mads Hansen, Rune Andersen, Ritvars Reimanis, Nicolai Löwenstein og Rune Egede Andersen.

After chessing!

Ingen kommentarer: