mandag den 9. marts 2009

Rent bord! i søndagens holdkamp mod Esbjerg 2

Sikken en afslutning i Vejle…!!!! Alle regnede med at Evans 2 automatisk ville rykke op uden de store sværdslag, men det var lige før det glippede for dem. Og hvem var det så der gav dem kamp til stregen, helt til stregen! …..,jo det var såmænd os fra Horsens!

Holdlederen havde ”forbudt” remis med undtagelse af hvis der kun var de 2 konger tilbage (så kunne det måske accepteres!), men det der skete var alligevel ikke forventet. Det skal dog retfærdigt siges at Esbjerg stillede langtfra med det stærkeste hold, men alligevel plejer der at ryge et ½ point her-og-der…bare ikke denne gang…. 8 – 0 til Horsens, sådan!

1. Diego Gonzales – Jesper Lahn Rasmussen 1 – 0
2. Kurt Schlott – Hans Viborg 1 – 0
3. Anders Munch – Sven Michaelsen 1 – 0
4. Erik Pedersen – Karl Carlsen 1 – 0
5. Ole Ryevad – Vagn Konradsen 1 – 0
6. Søren Grymer – Søren S. Valkær 1 – 0
7. Tim Bjerre – Jesper Marker 1 – 0
8. Leif Dueholm – Christoffer Winther 1 – 0

Evans havde sørget for gode forhold og denne gang taget flere kaffemaskiner i brug, således at der hele tiden var kaffe :-) Vi havde jo konstateret, i forrige holdkamp mod Evans samme sted, at eén kaffemaskine ikke kan holde 48 mand, der spillede skak, med kaffe!
Resultattavlen i fællesrummet blev ivrigt drøftet dagen igennem, efterhånden som resultaterne trillede ind. Efter et par timers spil stod der 4 – 0 til os og vi stod til gevinst på de sidste 4 partier. Man kunne mærker sveden hos Evans 2 som da havde 2 ½ og som skulle nå minimum 4 ½ point, hvis vi også vandt de sidste 4.
Evans 2 fik dog hentede yderligere 1 ½ point efter yderlige et par timer, men da havde vi fået 3 mere så det stod 7 – 0 til os og der var, kan jeg roligt sige, spænding på ”drengen”. Så lykkedes det vores danske islæt af Dr. Elo, nemlig Bjørn Laursen af få halet det sidste ½ point hjem og ja, så havde Evans 2 sikret sig oprykning uanset resultatet af vores sidste parti.
Både Evans 2 og vi havde så begge 34 ½ point, men Evans 2 havde 1 (et!) enkelt matchpoint mere end os og dermed oprykning til 2. division. Stort tillykke herfra til Evans!

Som holdleder kan man kun glæde sig over den utrolige indsats og fighterånd holdet viste hele dagen igennem, ingen remis men kamp! Selv Kurt der sad med dagens sidste parti, som på daværende tidspunkt var helt uden betydning, blev ved og med 6-7 minutter igen på uret sikrede han sig sejren (om det var truslen om at han skulle give øl hvis han ikke fik hele pointet vides ikke med sikkerhed...)

Leif Dueholm var første mand med en pind efter ca. 45 minutters spil. Christoffer Winther forsøgte en skomager mat, men desværre overså han at Leif kunne slå hans springer og samtidigt dække sin løber. Så fløjtede Leif til angreb og pillede yderligere en officer fra ham, for til sidst også at pille dronningen fra ham og så var det slut.

Et kvarter senere føjede Ole Ryevad yderlige en pind til tavlen. Karl Carlsen valgte samme opstilling som Ole normalt gør og det passede Ole fint. I en lidt uklar stilling fik Ole lov til at skubbe en enkelt bonde frem og så hang der lige pludselig en officer.

Næste mand med en pind efter 1 ½ timers spil var Søren Grymer-Hansen. Han fik lov til at spille sin kongegambit og så skal man stå tidligt op. Det hele varede blot 15 træk og så var Søren S. Valkær mat. Nydeligt parti og rigtig flot spillet af Søren. Partiet kommer her på siden på lørdag.

Efter et par timers var det undertegnede (Tim Bjerre) der kunne bygge videre på stakittet. Mit parti blev hollandsk med omvendte farver og Jesper Marker spillede lidt for aggressivt på at sætte mig mat, hvilket efterlod en del svage felter. Det kostede først en bonde, så en officer og så blev han sat mat!

Efter yderligere 1 times spil havde Diego Gonzales Valenzuela med flot positionelt spil sikret endnu et point til os. Han fik sat Jesper Lahn Rasmussen under kraftig pres, så kraftigt at han ikke så anden udvej end at ofrer dronningen for en tynd og en tyk. Samtidigt var hans officerer ukoordineret og det udnyttede Diego effektivt. Dette parti kommer også her på siden på lørdag.

Lidt efter fulgte Erik Pedersen trop med en pind og jeg må desværre melde at jeg ikke rigtigt fik set hvad der skete i dette parti, men Carl Karlsen måtte tage til takke med en bolle. Partilisten er ikke rigtig tydbar (Erik.., din håndskrift!).

Anders Munch fik i fransk en forholdsvis lige stilling med en et lille plus mod Sven Michaelsen og fik udnyttet denne fordel til at få fat i en bonde. Herefter var det træk for træk at omsætte dette til en gevinst og så kom B-bonden frem til b2 med officer gevinst til følge. Et rigtigt arbejdsparti.

Sidste mand var Kurt Schlott-Hansen mod Hans Viborg og det blev et maraton parti, samtidigt med en rigtig gyser rent tidsmæssigt. Det var et forholdsvis lige parti det meste af vejen, men hele tiden en lille fordel til Kurt. Kurt havde flere gange gevinststilling og om det var for at ødelægge vores andres nerver ved hele tiden at vælge en anden variant for at trække det, vides ikke :-) Der var dog ikke på noget tidspunkt tvivl om hvor pointet ville ende, men det tog sin tid!

Det har været en rigtig god ånd på hele holdet, hele turneringen igennem og det var kun marginalerne der skilte os fra oprykning denne gang. Der kan på ingen måde klages over holdets indsats sæsonen igennem, høj fremmøde procent, fighterånd og en utrolig god holdindstilling.
Det lykkedes os altså ikke at rykke op i 2. division i år, men det gør vi så til næste år, ikk?

Ingen kommentarer: