mandag den 23. marts 2009

Rigtig spændende omkamp!

Selvom resultatet 5 ½ - 2 ½ til Springeren (Kolding) over Nordre II (Aarhus) kunne tyde på at Springeren sad på kampen, var det ikke lige det der udspandt sig på borderne!

Kampen gik stort set hele tiden ud, så der blev ikke givet noget til nogen! Det første parti med en afgørelse kom faktisk først efter næsten 3 ½ times spil hvor Thomas Klitgård (N) fik stillet sine klodser op på dronningefløjen og tillod Jacob Gemzøe (S) at lægge pres på kongefløj, hvor Thomas´s majestæt stod temmelig ubeskyttet af sine officerer. Det gav Jacob muligheden for følgende lille finesse, Hvid trækker og vinder:

31. Ld4xe5!, dxe5 32. f6, g6 (hvad ellers?) 33. Td1xd7 og sort mister en officer.

Så gik der yderligere 5 minutter og så var det Bent Samuelsen (S) der fik snøret Mads Borup (N) godt og grundigt ind selvom Mads nok fik hjulpet en smule til. Mads fik et stærkt løberpar, men T+S på droninge fløjen kom ikke rigtigt ud over stepperne, hvilket tillod Bent at fastholde presset. Mads slog forkert og det kostede et tårn, men uden nogen form for kompensation og da så røg yderligere en officer, ja så…

Ved tidskontrollen gik det helt vildt for sig mellem Viggo Bové Quist (S) og Lars Andersen (N), brikkene fløjtede simpelthen rundt brættet og i farten så Lars ikke at Viggo havde sat en officer i slag....
Jeg ved ikke om Lars er grovsmed eller bokser, men jeg er ikke i tvivl at det var uret i hvert fald ikke i tvivl om bagefter!!…det var lige før at batteri, vippetanget, display og andet godt hoppede over på de andre borde af de slag de fik og heller ville fortsætte livet som skakbrikker!!!
Turneringslederen Ninna forsøgte af alt magt at følge med i at noterer trækkene, men det gik meget stærkt og spillerne havde i hvert fald slet ikke styr over hvor mange træk de fik udført, men ved rekonstruktionen kunne det konstateres at der var udført 45 træk!
Der gik yderligere 45 minutter førend den næste afgørelse var på plads og det var Kim Burnæs (S) der med sort fik slået Hans Rasmussen´s kongeangreb med h og g bønderne tilbage og så var det derimod Kim´s g og f bønder der kom frem og fik afgjort sagen. 3 – 0 til Springeren.

Det var dog ikke alle steder at Springeren umiddelbart stod bedst for Nordre bed fra sig.
En halv times senere tog Frode Søby (N) remis med Poul Erik Jørgensen (S) og 10 minutter senere fik Nordre en sejr. Det var Jan Rewitz (N) der med de hvide brikker fik hevet pointen hjem mod Jens I. Madsen (S).

Efter det heftige tidsnøds drama nærmere partiet mellem Viggo Bové Quist (S) og Lars Andersen (N) sig afslutningen. Her trak Viggo det længste strå og dermed havde Springeren sikret sig de vigtige 4 ½ point som betød at Nordre II må forlade divisionen.
Helt slået var Nordre ikke og lidt efter fik Lars Noe (N) skovlen under Richardt Ebbersen og fik dermed reduceret.

Tilbage var nu partiet mellem Gert Aagaard (S) og Peer Ole Pedersen (N), her blev vi vidne til endnu et tidsnøds drama. Peer Ole havde fået opbygget et pænt overtag, men havde fået brugt for meget tid og det skulle vise sig at blive katastrofalt. Ting tager tid og selv om man har en klart vundet stilling, der banalt set bare skal køres hjem, kræver det mere end 65 sekunder når modstanderen Gert har 20 minutter. Så lidt surt for Peer Ole at tabe på tid når han havdet en klart vundet stilling.

Så en rimelig jævnbyrdig kamp hvor Springeren får lov til at blive i 2. division, mens Nordre II må tage den slagne vej ned i mesterrækken, men det bliver nok kun et kort ophold med det hold de har :-)

Aslutningvis skal vi lige se Bent Samuelsen´s (S) (Hvid) gevinst over Mads Borup (N) (Sort)

1. Sf3, Sf6
2. g3, d5
3. Lg2, Lg4
4. d4, e6
5. Se5, Lf5
6. Lg5, -- Her kan også spilles c4
6. -- , Le7 Her kunne sort også overveje 6. - , h6 7. Lf4, g5 8. Ld2 med formentlig lige spil
7. Sd2, h6
8. Lxf6, Lxf6
9. e4, Lh7
10. exd5, exd5
11. 0-0, c6?! Her vil 11. - , 0-0 nok værd at overveje
12. c4, dxc4
13. Sdxc4, 0-0
Nu finder Bent et godt træk der fastholder hvids udviklingsforspring. Kan du se det?

14. Dg4 (!), -- Sort´s problemer med springeren på b8 og feltet d7 bliver fastholdt
14. --, Dc7?! Besværliggøre sorts udvikling af springeren på b8 f.eks. 14. - , Sa6 15. a3, Te8
16. Tfe1, Sc7 giver sort bedre modspils muligheder.
15. Tfe1, Sa6? Springeren kommer til at stå akavet der, 15. - , Td8 er bedre f.eks. 16. Te2, Sd7 17. Tae1, -
16. Sd7, Lxd4?? Det må beror på en beregningsfejl for nu ryger der et tårn for 2 bønder. Bedre have nok været at give kvaliteten med 16. - , Lg6 17. Sxf8, Txf8
17. Sxf8, Lxf2+
18. Kxf2, Txf8
19. Tad1, f5
20. Df4, Df7
21. b3, Sc5?? Det koster endnu en officer
22. Sd6, Dc7
23. Dc4+, - Så er det helt slut 23. - , Kh8. 24. Dxc5
1 - 0

Ingen kommentarer: