lørdag den 22. august 2015

Eigil Greve Straarup er ikke længere i blandt os.

Kære venner,

Det er med stor sorg, at jeg må meddele at vores klubkammerat Eigil Straarup den 18. august er afgået ved døden.

Med Eigils bortgang har vi mistet en rigtig god ven og en stor ildsjæl inden for skakken.

Udover skakken nød også AC Horsens godt af Eigils ildhu og han fulgte dem trofast på lægterne, samt skrev også mange artikler om/for dem.

Eigil startede med at spille skak i Randers i 1980 og var medlem af Horsens Skakforening fra 1989, kun afbrudt af et tre årigt studieophold i Haderslev samt et års udenlandseventyr i London.

Eigil har været hele vejen rundt som klubformand, turneringsarrangør, turneringsleder, holdleder, etc. og kun en 100% indsats var godt nok for ham.

Han var kendt som en yderst sublim skribent og udover at skrive for klubben havde han sin faste klumme i Horsens Folkeblad hver anden weekend. Eigil forstod om nogen, at drible rundt med ordene så man bare måtte overgive sig og læse.

Han var allestedsnærværende og tog gerne over, hvis han kunne se eén var overbebyrdet.

Eigil var en kanon hjælp og inspiration. Han gav altid gerne en hånd med i f.eks. arrangeringen af gågadeskak, og også som holdleder, hvor han havde den store glæde i sidste sæson at kunne fører holdet op i 2. division.

Eigil ledede Horsens Lang Weekend i årerne 2004 – 2006. Da tankerne faldt på at genoptage Horsens Lang Weekend i 2009 var han straks med på ideen og kom med gode input/råd så vi kunne komme godt fra start. Utallige er de gange hvor han sad ved midnatstide og skrev om dagens hændelser i HLW så alle kunne få det frisk fra fad. Ingen skulle skuffes.

Med hans bortgang har vi mistet eén der har gjort en forskel i og for Horsens Skakforening.

Et af Eigils yndlingscitater var ”Fortiden kan ikke ændres, men det kan fremtiden J

Bisættelsen finder sted fra Vestre Kirkegårds kapel i Horsens, fredag den 28. august kl. 13:45

Ære være hans minde.

Tim Bjerre

 

Ingen kommentarer: