mandag den 25. juli 2011

Bækgaard overrasket over sin triumf i Horsens

Efter FM Martin Bækgaards turneringssejr i Horsens i går, lavede jeg følgende interview med ham. FM Martin Bækgaard fortæller her blandt andet om, hvor overrasket han var over at vinde ”Den Lange”.

Hvordan oplevede du 14. Horsens Lang Weekend 2011?
Jeg oplevede det som en meget hyggelig turnering uden for brættet. Der var en virkelig god stemning under turneringen. Samtidig var det også meget hårdt at deltage i ”Den Lange”! To runder om dagen er hård kost, og de tre aftenrunder har lidt karakter af lotto, fordi der generelt begås klart flere fejl i de runder, end der gør i runderne om formiddagen. Jeg synes også, det er dejligt, at det stadig kan lade sig gøre at trække så mange deltagere med til turneringer i provinsen, som det var tilfældet her i Horsens”.

Hvordan oplevede du så dit eget spil under turneringen og ikke mindst din turneringssejr?
Selvfølgelig kommer det bag på mig, at jeg vandt Horsens Lang Weekend, for objektivt set er der flere spillere i feltet, der er bedre end mig. På den anden side spillede jeg min chance, og jeg var så heldig, at resultaterne flaskede sig optimalt for mig, ikke mindst i 7. runde. Generelt spillede jeg fornuftigt, men desværre var der også en tendens til, at jeg begik små fejl i gode stillinger, og det kostede mig et par halve points undervejs. Efter de fire første runder havde jeg faktisk så småt indstillet mig på, at jeg bare skulle igennem turneringen uden at tabe rating. Derfor gik jeg efter at vinde de tre sidste partier, og det lykkedes jo. Endda også ved at jeg spillede væsentligt bedre end i de fire første runder. At jeg så samtidig var så helt ekstremt heldig, at både Karsten Rasmussen-Jan Christensen og Peter Skovgaard-Thorbjørn Bromann endte remis, det er jo bare fantastisk”.

Hvad skal du så nu rent skakmæssigt?
Umiddelbart skal jeg ikke noget! Jeg overvejede Politiken Cup, men det er droppet, fordi jeg også har et arbejde, der skal passes. Jeg holder en lille pause nu, hvorefter jeg vil overveje, om jeg vil spille med i Skanderborg og/eller Nordres klubturnering som opladning til holdskaksæsonen, der starter i november”.

Af Eigil Straarup.

Ingen kommentarer: