søndag den 16. januar 2011

Klart nederlag i Kolding

I eftermiddags tabte Horsens Skakforenings hold i Mesterrækken ganske klart med 6-2 til Kolding. Matchen blev afviklet i Kolding Skakklubs lokaler, KFUM i Dalbygade. Enkeltresultaterne så således ud;

1.Lars Pedersen-Anders Munch, 1-0.
2.Michael Andersen-Eigil Straarup, 1-0.
3.Gerriet Toet-Niels Møller Andersen, remis.
4.Ole Grimstrup-Søren Grymer-Hansen, 1-0.
5.Carl Birger Møller-Vagn Skov Andersen, remis.
6.Jørgen Stald-Søren Würtz Jørgensen, 1-0.
7.Jørgen Svendsen-Mikai-Alexandru Scutari, 0-1.
8.John Erthmann-Mr. X, 1-0.

Som det fremgår blev vi desværre vistnok for første gang nogensinde nødt til kun at stille med syv mand. Ikke noget stort øjeblik i foreningens historie, men i dag blev vi ramt af en byge af afbud, hvilket jeg vender tilbage til i slutningen af referatet. Først et hurtigt view på de syv partier;

Først færdig var Niels Møller Andersen. Han spillede remis med Gerriet Toet i et parti, som jeg ikke nåede at se ret meget af. Åbningen var i hvert fald Spansk, men der var vist aldrig det store på færde i det parti, som sluttede allerede kl. 14.00.

Blot tyve minutter senere vandt rumænske Mikai-Alexandru Scutaru det parti, der senere skulle vise sig desværre at blive vores eneste gevinst i dag. Allerede i åbningen begik Jørgen Svendsen en grov fejl, som kostede en officer, og derfor var de sidste cirka tyve træk vist ret overflødige.

Efter cirka tre timer strakte Anders Munch våben mod Koldings stærke førstebræt Lars Pedersen. Han er en hård negl, og han har gjort ondt på os mange gange gennem årene. Således også i dag, hvor Anders ikke kunne stille meget op. I en Fransk åbning mistede Anders hurtigt bonden på d4, og derfra viste Lars ingen nåde. Stille og roligt skilte han den hvide stilling ad, og Anders gav op, da en fri d-bonde var på vej i mål.

Vagn Skov Andersen sæsondebuterede som vikar i dag, og det slap han ganske fint fra. Relativt hurtigt kom de ud i et slutspil med tårnene og en løber til hver. Jeg så kun det slutspil ud ad øjenkrogen, og derfra så det meget lige ud hele vejen. Men jeg skal da ikke kunne udelukke, at én af de to havde (mindre?) gevinstchancer i det slutspil;-)

Efter cirka fire timers spil måtte Søren Würtz Jørgensen desværre kaste håndklædet i ringen. Han havde ellers undervejs en meget lovende stilling, men modet manglede, da koldingenserens skæbne skulle besejles. Beklageligvis kollapsede Sørens stilling fuldstændig, og jeg har hørt, at det viste sig under analyserne, at Søren skulle have vundet.

I lang tid så det også ud til, at Søren Grymer-Hansen mindst ville rejse hjem med en remis. Stillingen så ret lige ud, men jeg har ladet mig fortælle, at hans stilling pludselig kollapsede, og han blev sat mat. Ærgerligt for os, for inden de to gange Søren blev færdige så det en overgang ud til, at vi var på vej mod 3½-4 points.

Sådan skulle det altså langt fra gå! Sidste mand færdig i dag var undertegnede Eigil Straarup. Så har jeg også prøvet det! Efter 58 træk og næsten seks timers fight måtte Eigil kapitulere. Allerede i åbningen valgte Eigil en forkert plan, som førte til en passiv stilling. Michael Andersen pressede vedvarende på, og til sidst lykkedes det ham at slå døren op til den sorte majestæt, selv om det en overgang lugtede lidt af, at han havde valgt en forkert plan og måtte nøjes med remis.

Alt i alt en hård dag på kontoret for os. Én mand under, og mange der spillede så højt oppe, som de aldrig har prøvet før. Det skal næsten gå galt, og det gjorde det så også! Både holdleder Tim Bjerre, Kurt Schlott og Morten Jensby udlever rejsedrømme på fjerne kontinenter, og desuden mistede vi også Erik Pedersen i sidste øjeblik. Han faldt på i sit indkørsel i fredags, da han var ude for at tømme postkassen, og det resulterede desværre i et åbent lårbensbrud. Herfra ønskes Erik god bedring af alle på holdet -vi tænker på dig, og vi håber snart at se dig tilbage ved de 64 felter, Erik!
Selv om vi var hårdt ramt i dag, så tyder alt heldigvis på, at det ikke gentager sig. Vi regner med at komme med otte mand i resten af kampene, og mon det så ikke rækker til at sikre en ny sæson i Mester 1?
Men med resultatet i dag er det vist definitivt slået fast, at vi ikke bejler til oprykning.

Ingen kommentarer: