mandag den 23. februar 2009

Ingen oprykning i år :-(

Evans/Vejle 2 er næsten oppe i 2.division!

I eftermiddags spillede Horsens Skakforening uafgjort 4-4 med Evans/Vejle 2 på Hældagerskolen i Vejle, og dermed er det 99 % sikkert, at vejlenserne rykker op i 2.division. Lad os starte med at kaste et blik på enkeltresultaterne inden den kronologiske gennemgang af partierne.

1.Frank Kristensen-Diego Gonzalez 2
2.Peder Madsen-Peter Berg X
3.Michael Olesen-Kurt Schlott 1
4.Ernst Bindzus-Eigil Straarup X
5.Jørn Sørensen-Anders Munch 1
6.Bjørn Laursen-Erik Pedersen X
7.Zijad Campara-Ole Ryevad 2
8.Mikael Skjoldager-Tim Bjerre X

Da vi ankom til Hældagerskolen var det stort set umuligt at finde en parkeringsplads på den ellers kolossalt store parkeringsplads mellem Hældagerskolen og Hældager Hallen. Jeg har aldrig før set så mange biler på den parkeringsplads, og det skyldtes jo nok, at der var fastelavn og tøndeslagning ovre i hallen for børn og voksne i Bredballe.
I blok 8 på Hældagerskolen, hvor Evans/Vejle residerer, var der hverken karnevalsstemning, tøndeslagning eller udklædte mennesker. Der var nogle fastelavnsboller, men ellers måtte man tænke sig til fastelavnsstemningen. Ingen var klædt ud, men nogle blev klædt af i løbet af eftermiddagen, og med lidt god vilje kunne man nu godt alligevel få øje på lidt fastelavnsstemning i Blok 8!

Først færdig var undertegnede Eigil Straarup, der førte de sorte brikker i et Firspringerspil mod Ernst Bindzus, der i dagens anledning havde forladt kantinen for at hjælpe sit hold op i 2.division. I midtspillet stod Eigil givetvis en anelse i overkanten, blandt andet fordi Bindzus’ dronning stod uheldigt placeret i f-linien. På et tidspunkt blev f7-f5 gennemført, og da først f-linien blev åbnet, blev ballet åbnet. Inden for seks træk blev alle tunge officerer byttet af undtagen et tårn til hver. Hvis Bindzus også havde byttet det sidste tårn af, så var der kommet et bondeslutspil, som Eigil under partiet troede var vundet. Analyserne viste dog, at det var det ikke. Så fair nok, at vi på min fødselsdag og fastelavnssøndag delte tøndens indhold.

Få minutter senere, kl. 15.06, var Erik Pedersen og Bjørn Laursen også færdige med deres tønde. De fik kun 17 slag hver, og dem var de længe om, og det kan man godt forstå, når man ser partiet. Erik førte de sorte i en kongeinder. Bjørn rokerede langt og Erik kort, og så skal jeg ellers love for, at det var det tunge krudt, de puttede i tønden. Ingen af dem havde dog modet til at tænde lunten i slutstillingen, og det er forståeligt nok, for det var én af den slags lunter, som godt kunne selvantænde lige op i fjæset på den, der havde sat lighteren hen til lunten.

Få øjeblikke senere bragte Evans/Vejle sig i front med 2-1, da Michael Olesen vandt over Kurt Schlott. Man må sige, han blev vejlensernes kattekonge i dag. Kurt blev efter eget udsagn blæst ud af brættet af en mand, der var mindst en klasse bedre end ham, og det så da også overbevisende ud. Med de hvide brikker nappede Kurt en forgiftet bonde mod Olesens Grünfeld, og derefter blev han jagtet rundt på brættet resten af partiet. Til sidst slog Olesen med den store kølle, og Kurts stilling faldt på gulvet som en flok slikposer, der dratter ud af bunden af en fastelavnstønde.

Ti minutter senere blev Peter Berg spist af med remis efter ellers at have stået tordnende klart til gevinst. Peter havde sort mod Peder Madsen, og han fik et brag af en stilling i midtspillet, som førte til et slutspil med ligefarvede løbere og to merbønder på kontoen. Nemt at vinde, skulle man mene, men desværre fik Peter skubbet sine bønder forkert frem, og det lykkedes Peder Madsen at stable aktivt modspil på benene. Til sidst måtte Peter erkende, at han ikke kunne komme igennem, stillingen var kun remis trods materielovervægten. Skuffende for Peter, der må have haft den samme tomme smag i munden som børnene ovre i Hældager Hallen havde, hvis der havde været appelsiner og figner i tønderne.

Atter gik der kun få minutter, inden endnu en remis blev ført på holdkortet. Tim Bjerre blev lidt kyst af rygtet om Mikael Langagers gode Jubilæumsturnering i vinterferien, og det trak nok heller ikke fra, at Langager med de hvide brikker i Skandinavisk rokerede langt og lagde op til, at der virkelig skulle slås katten af tønden. Så slemt blev det nu ikke. Faktisk ebbede partiet hurtigt ud i en stime af afbytninger, og da først dronningerne også fik danset af, så indstillede de skydningen efter blot 21 ganske livlige træk.

Klokken 15.40 vandt Ole Ryevad over den notoriske tidnødsnarmoman Zijad Campara, som overskred efter 37 træk i en ganske lige stilling. Helt utroligt, at Campara ikke bare tabte køllen men nærmest selv hoppede ned i tønden på den måde. I slutstillingen havde de begge to tre lette officerer og en flok bønder hver, og det kan ikke have været den store kunst lige at få rykket de sidste tre træk af også. Ryevad mente, han stod bedst i slutstillingen, men det var i hvert fald ikke meget. Heldigt for os, men på det tidspunkt havde vi også brug for alt det, vi kunne få, hvis det stadig skulle være til at få øje på en horsensiansk oprykning. 3-3!

Yderligere ti minutter senere blev holdets spanske islæt Diego Gonzalez færdig som den næstsidste, men sådan havde det nu slet ikke behøvet at gå, for da havde han ført med et tårn i lang tid. Med hvid fik han godt fat i en kongeinder, og i midtspillet landede han en smart kombination, som kostede Frank Kristensen et helt tårn. Smart spillet af spanieren, der så ubetinget blev vores kattekonge i dag. Et fint parti, han spillede der, som kommer her på siden på lørdag med mine kommentarer fra skakspalten i Horsens Folkeblad.

Sidst færdig blev Anders Munch, der desværre måtte ned mod Jørn Sørensen. Vi havde aftalt på forhånd, at hvis vi med ét parti tilbage var foran 4-3, så skulle sidste mand gå ”all in”! Med 5-3 havde vi jo haft en chance for oprykning i sidste runde. Desværre havde Anders Munch ikke så mange jetoner at lægge i puljen. Efter ellers at være kommet fint fra start mistede han løberparret for et tårn, og det løberpar var stærkt medvirkende til Sørensens sejr. I slutfasen blev Munchs konge fuldstændig strippet, og så var der ikke så meget at komme efter mere.

Alt i alt endte matchen altså 4-4, og med det resultat er Evans/Vejle 2 efter min mening 99 % sikker på at rykke op! I sidste runde skal de møde Kolding, der i dag vandt 5-3 i Stouby. Vejlenserne kan tillade sig at tabe med hele 5½-2½ i sidste runde mod Kolding, hvis vi ikke vinder med mindst 6-2 over Esbjerg, og hvis Varde ikke vinder mindst 5½-2½ over… Evans/Vejle 3!
Så galt går det næppe for Evans/Vejle 2, selv om Kolding er et stærkt hold, så det er helt op til vejlenserne at sikre sig oprykningen. Hvis det skulle ende sådan, så skal der lyde et stort tillykke med oprykningen herfra!

Ingen kommentarer: