mandag den 12. januar 2009

Med lodder og trisser..... Referat fra Søndagens Holdkamp

Til holdkampen mod Springeren 2 fra Kolding var vi desværre præget af 4 afbud og Peter på 1. brættet så ud til at ville have haft det bedre hjemme i sengen, men kamphumøret var dog på plads og det gjaldt for alle!
I forhold til holdopstillingen var vi klart ”underdogs” til denne kamp og skulle være tilfreds med et minimalt nederlag, men det skulle vise sig at vi havde marginalerne vores side i dag…

Holdopstillingen:
Peter Berg
Kurt Schlott
Anders Munch
Erik Pedersen
Ole Ryevad
Søren Grymer-Hansen
Tim Bjerre
Leif Dueholm

Efter et par timers spil mistede Søren et tårn og så gik det hurtigt, da modstanderen samtidigt fik et angreb sat ind.
Ca. et kvarter senerer ”glemte” Leif, som ellers havde fået opbygget en udmærket stilling med rimelig lige spil, at dække sin h6 bonde og så… Puha det gik galt.
Tim spillede lidt uortodokst mod dragevarianten og fik en udmærket stilling, men overså gevinst at en bonde og da alt så blev byttet af, var stillingen lige og partiet endte remis.
En 20 minutters tid senere endte Erik´s parti uden der havde været de helt store forviklinger.

Så bagud med 1 -3 efter de første 4 partier så det mildest talt ikke for lovende ud.....Ole havde vundet en bonde, men tabte den igen, Kurt´s stilling var mildest talt miserable, det var bare et spørgsmål om tid så var han kørt ud over bordkanten, Peter holdt stadig hovedet ”koldt” og havde en lige stilling & Anders var den eneste som stod klart til gevinst. Så det lignede et resultat 3 – 5....
.....men så skete der lige pludselig ting og sager…I denne stilling mellem Svetlana (Springernen) – Kurt, hvor vor mand er ved at tilte om på ryggen spillede Kurt 31. - , Ta1+

og svaret fra Svetlana var 32. Tb1?? (Lf1! Og Kurt er færdig). Dette træk koster hvid mindst et tårn, og nu var det hele ikke så surt længere! …..Vi kunne vi ane et 4 – 4 resultat.

Peter kunne ikke få mere ud af sin stilling og virkede også lidt træt så remis var et rimelig resultat.

Anders spillede så absolut dagens bedste parti og fik også hevet hele pointet efter flot spil, godt gået! Det var en opvisning i hvorfor man ikke skal bringe dronningen for tidligt i spil og da slet ikke få den låst inde bag fjendens linier (Partiet kommer her på siden på lørdag)

Så manglede vi kun Ole´s parti, som længe have lignet en stensikker remis i flere timer, men modstanderen ville det anderledes. Modstanderen knoklede på i time efter time og stillingen blev mere og mere remis agtig, selvom Ole skulle spille slutspillet meget præcist for at holde ligevægten, hvilket han da også gjorde til perfektionisme! Men modstanderen havde åbenbart valgt at sætte alt på et bræt og da stillingen så var klokkeklar remis... ja, så valgte han det eneste træk han ikke skulle spille og så stod Ole med hele pointet…

Ja sådan gik det til at vi pludselig stod med en sejr på 4 ½ - 3 ½, så vi må nok sige at fru Fortuna havde valgt denne søndag til at stå på vores side.

Topscorer efter 4. runder er Kurt og Anders med 3 ½ af 4 efterfulgt af Erik med 3, alle uden nederlag

Ingen kommentarer: