fredag den 8. februar 2008

Næsten..og så lige ved…referat af holdkampen mod Ribe d. 3. feb.

Søndagens holdkamp mod Ribe var næsten og så lige ved, men desværre… Det startede ellers godt ved nyhjemvendte Eigil, der var i hopla og styrede stort set partiet fra start til slut. Så 1 – 0!
Ole R. spillede også sikkert, men fik dog ikke fordel og måtte dele pointet. 1 ½ - ½. Ole N. spillede siciliansk og det så egentligt fornuftigt ud, men tog så en randbonde hvilket gav modstanderen en fribonde på D-linien så Ole var nød til at give en kvalitet for at forhindre at blive presset i bund. 1 ½ - 1 ½. Tim fik en udmærket stilling imod Skandinavisk, men overså desværre en kombination som ville have givet en kvalitet + bonde. Stillingen var dog fortsat lige, men en diagonal skak kostede en bonde og gav samtidigt en elendig stilling som ikke var til at redde. 1 ½ - 2 ½. Kurt spillede Grünfeld og fik spillet sin hvide løber ud et træk for tidligt, hvilket kostede et vigtig tempi og Kurt blev sat under pres på dronning fløjen. Lige pludselig havde Kurt´s modstander fået placeret et tårn på 7. række, hvilket gav Kurt en presset stilling. Kurt forsøgte at slå igennem på kongefløjen, men modstanderen udnyttede sin indtrængen på 7. række maximalt. 1 ½ - 3 ½ .
Puha… skulle det nu gå helt galt endnu engang, men nej…!!
Anders spillede solidt og skaffede sig en remis 2 – 4. Erik var ude i en rigtig gyser der på et tidspunkt kunne gå begge veje, men Erik forholdt sig roligt og hev hele pointet hjem. 3 – 4. Så manglede vi bare Peter´s parti og det var et rimeligt lige parti der endte i et bonde slutspil. Her kunne det se ud som om Peter havde fat i den lange ende, men det var meget lige og da begge fik dronning på samme tid, så var det uigenkaldelig remis. Alt i alt et hæderligt nederlag 3 ½ - 4 ½ som vi kan være tilfredse med i betragtning af at Ribe havde slået Skanderborg i 5 ½ - 2 ½ i runden før (Skanderborg slog os 5 ½ - 2 ½!).

Ingen kommentarer: