mandag den 16. juli 2018

Igen i år blev det til en brag af en afslutning på Horsens Lang Weekend.


Absolut intet var afgjort inden 7. og sidste runde og der blev gået til den med kampskak så det ville noget (ingen billige remis´er 😃), der blev i den grad spillet helt ud! 
(og til det vil jeg som arrangør sige mange tak for til spillerne!, for det er netop det vi har brug for til markedsføring til verdenen udenfor skakken). 

Efter krudtrøgen og slagudvekslingerne havde lagt sig over slagmarken var der totalt vendt op og ned på alting. De 2 førende IM´er efter 6. runde røg helt ud af præmierække efter meget overraskende nederlag i sidste runde.
Jens Albert Ramsdal (SK68) røg overraskende helt til tops som vinder af dette års Horsens Lang Weekend med en anden kæmpe stor overraskelse Thomas Jepsen (Sydøstfyn) på 2. pladsen. Begge endte på 6 af 7, med en lidt bedre korrektion til Jens Albert Ramsdal.
På 3. pladsen kom IM Tobias Bent Christensen (Århus Skolerne) med 5.5 og med IM Steffen Pedersen (Sydøstfyn) på 4. pladsen.
Tag og gør dig selv den tjeneste, at spille de partier igennem der ligger på LIVE http://skakklub.net/hsf/denlange/2018/live/ for der er rigtig mange partier der er gode, at blive kloge på.
Mange gange er det marginalerne og god strategisk tæft der er afgørende som i partiet mellem IM Igor Teplyi og IM Mikkel Djernæs Antonsen i 6. runde
Andre gange er det blot et enkelt træk der afgører alt. Tag f.eks. partiet i 7. runde mellem Thomas Jepsen og IM Klaus Berg.. Have IM Klaus Berg spillet 32. - , Kg5 og ikke 32. -, f5 som i partiet.. ja så havde IM Klaus Berg formentligt vundet turneringen!
Horsens Lang Weekend er IM´ernes ragnarok og største mareridt. IM´erne leverer meget spændende & flotte partier og de står som garant for, at det også lykkes at få ”ikke titelholder” til at præstere deres absolut bedste….og derved fremmer god skak!
Det er igennem de sidste 10 år kun lykkedes for 2 IM´er at vinde turneringen (i alt 3 gange) (Og nej, Igor Teplyi var ikke IM´er da han vandt turneringen i 2010, ”kun” FM´er ).
Her er billede af vinderen Jens Albert Ramsdal og af nr. 2 Thomas Jepsen (flankeret af sin sekundant Kim Schmidt 😎)

Ingen kommentarer: