søndag den 17. februar 2013

Horsens bomber sig ud af nedrykningsstriden!

Varde-Horsens  4½-3½

Af Eigil Straarup.
1.Poul Grydholt Jensen-Anders Munch                        1
2.Peter Roesen-Morten Jensby                                      X
3.Benny Damborg-Peter Berg                                       2
4.Bjarne Rasmussen-Eigil Straarup                                X
5.Hans Jørgen Andresen-Erik Pedersen                         X
6.Steen Kristensen-Tim Bjerre                                       1
7.Anders Christensen-Mikai Alexandru-Scutaru           2
8.Mikael Langager-Lars Friis                                         1

I dag gæstede vi Varde Skakklub på Lykkesgårdskolen i Varde i 6. runde af Mester 1 i 4-5. hovedkreds, 2012/13. Vi endte med at trække os tilbage med 3½ brætpoints, hvilket var klart over de forventede 2,34 points. Dermed bombede vi os næsten 100 procent sikkert helt og aldeles ud af nedrykningsstriden i Mester 1. Det gik således til:
Anders Munch havde en ret lige stilling, men temmelig pludseligt smuldrede stillingen mellem hænderne på ham. Han mistede et par brikker, og i en håbløs stilling udviste Anders den gestus, at han lod sig sætte mat.

Undertegnede Eigil Straarup var aldrig ret langt væk fra remisgrænsen i partiet mod Bjarne Rasmussen.
Til gengæld spillede Morten Jensby et flot parti, og han sendte Peter Roesen alvorligt til tælling med et kreativt, originalt offer. Roesen sejlede rundt, men han holdt sammen på stillingen, og op mod tidskontrollen blev der taget remis ved evigskak. De efterfølgende analyser viste ikke en vindende fortsættelse for Morten. Men det kan sagtens tænkes, at en digital ven kan finde en mat.

Erik Pedersen ofrede en bonde i åbningen mod Hans Jørgen Andresen. Han fik masser af initiativ og et fint angreb i midtspillet. Desværre fusede angrebet ret hurtigt ud, og derfor blev fredspiben tændt efter få træk, som begge d’herrer brugte lang tid på at spille.
Vi fik et afbud fra Søren Grymer-Hansen i sidste øjeblik, og i hans fravær vikarierede Lars Friis på holdet. Han fik i den anledning en mindre skaklektion af Mikael Langager, som mere eller mindre gennem hele partiet gav Friis en tur med spaden. Sikker sejr til vestjyden.

Formand Tim Bjerre havde også en lang og lidelsesfuld eftermiddag i det vestjyske. I midtspillet røg der en bonde, og den bonde transporterede Steen Kristensen med hele vejen hen til slutspillet. I visse faser af slutspillet mente de mest optimistiske horsensianere, at Tim havde gode remischancer, men det blev aldrig til virkelighed. Også her må vi erkende, at det var en forholdsvis sikker vestjysk gevinst.
I dag var Peter Berg for første gang i sæsonen med på holdet, og det skulle vise sig at blive en gevinst for holdet. Peter udnyttede effektivt og kynisk, at Benny Damborg blandede to varianter sammen og dermed fik en stilling med både råd og svamp i fundamentet. Peters stærke sortfeltede løber kostede Damborg en kvalitet, og Peter fik en storartet stilling, som han langsomt men usvigeligt sikkert omsatte til gevinst.

Endelig lykkedes det også vores rumænske kriger Mikai Alexandru Scutaru at vinde sit parti. Rumæneren trak som sædvanligt med lysets hast, og det stressede vist Anders Christensen. I øvrigt havde det nok givet pengene 100 gange igen, hvis man inden partiet kunne have spillet på Alex som ”sidste mand færdig” hos Danske Spil – det har han i hvert fald aldrig før prøvet at være!!!!! I en meget lige stilling lykkedes det langsomt men sikkert for Alex at få et fordelagtigt dronningeslutspil. Til sidst var vestjyden så meget i tidnød, at løkken strammede til om hans hals. Han valgte at bytte dronningerne af, så der kom et bondeslutspil, hvor Alex havde en fjern fribonde. Det vandt ganske nemt, som sådan noget jo næsten altid gør.

Da Kolding samtidig tabte 5½-2½ til Fredericia, har vi nu fem brætpoints mere end Kolding inden sidste runde. Her møder vi Gråsten, mens Kolding samtidig skal på en noget sværere opgave mod Ribe. Meget skal dermed gå galt, hvis Horsens skal rykke ned i Mester 2. Jeg vover det ene øje og spår, at Horsens med dagens resultater har bombet sig ud af nedrykningsstriden!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg er ret sikker på, at Alex i forrige sæsons sidste runde kamp mod Tønder ikke alene var sidst spillende Horsens-spiller, men også en af rundens absolut længst spillende spillere.

Mvh

HM