mandag den 19. april 2010

IM Klaus Berg genvandt Sondex Cup i Kolding

For andet år i træk vandt IM Klaus Berg fra Skanderborg titlen som vinder af Sondex Cup 2010.
Turneringen blev afviklet på Kolding UddannelsesCenter (KUC) og tiltrak hele 86 deltagere, heriblandt var der tre andre Internationale Mestre, som forsøgte at give Klaus Berg kamp til stregen om titlen. Berg var dog ganske suveræn, og han vandt titlen med 4/5, et helt point foran IM Jens Ove Fries fra Viborg, der sluttede på 3/5, og det hører med til historien, at de to spillede remis på under fem minutter i deres indbyrdes opgør i sidste runde. Det bliver spændende at se, om Berg er lige så skarp til sommer, når han kommer til Horsens for at forsøge at vinde Horsens Lang Weekend.

Værterne fra Skakklubben Springeren i Kolding havde igen i år skabt nogle fine rammer for turneringen, og der var livetransmission på nettet fra de to øverste grupper. Se eventuelt alle partierne på http://skakklubbenspringeren.dk/infusions/wrapper/wrapper.php?wrapper_id=22 hvor man også kan nærstudere alle enkeltresultater og grupper fra turneringen på Springerens i øvrigt fine hjemmeside.

Hvad angår de fysiske rammer må man sige, at koldingenserne holdt ord, da de proklamerede, at turneringen i år ”bliver flyttet til nye og forbedrede lokaler”. Enkelte børnesygdomme var der, men det var så få, at det ikke er værd at gå i detaljer med. Det vigtigste var, at værterne tog sig af og løste de problemer, der opstod, og så kan vi som deltagere ikke forlange mere af værterne.

Blandt de 86 deltagere var der også tre deltagere fra Horsens Skakforening. For dem blev turneringen i Kolding en blandet oplevelse. Morten Jensby frygtede inden turneringen, at han stod til en ordentlig tur over knæet gennem en hel weekend, men han skulle vise sig at overraske positivt i Mester 4. Allerede i 1.runde slog han i bordet og vandt et flot parti over Per Skjoldager fra Evans i Vejle. Partiet kommer senere her på hjemmesiden med Eigil Straarups noter fra skakspalten i Horsens Folkeblad. Gevinsten over Skjoldager var nok en årsag til, at Jensby kunne konsolidere sig i gruppen. Gevinsten blev fulgt op af relativt fredelige remiser med Ole Bønnelykke (Esbjerg), Jimmy Andersen (Ribe) og gruppens suveræne vinder Kristian K. Jensen (Viby), der ikke gav andet væk og således sluttede på imponerende 4½/5. I sidste runde stod Jensby også lovende i en heftig Sveshnikov, hvor modstanderen Leszek Kwapinski (Herning) ofrede en officer for to bønder. Jensby skulle efter eget udsagn have vundet, men han undervurderede nok Kwapinskis ressourcer og blev i stedet for sat mat. En lille skønhedsplet på en rigtig fin turnering for Jensby, der med 2½/5 kan rejse hjem med 36 dejlige ratingpoints til kontoen.

Eigil Straarup var med i Basis 1, og for ham blev det endnu en turnering på det jævne. Sidste år fik han jo 2½/5 i en lignende gruppe via fem remiser, og han var godt på vej til at gentage den ”bedrift” igen. Undervejs i turneringen opstod der nærmest en aura omkring ham grundet alle de her remiser. Ni styks blev det til i træk hen over to år i Sondex Cup i Kolding, inden han i sidste runde gik sukkerkold og tabte til Aage Søndergaard fra Springeren i Kolding, der med 3½/5 delte gruppesejren med Torill Skytte fra Skolerne i Århus. For Eigil Straarup var 2/5 ensbetydende med, at han måtte rejse hjem med 18 ratingpoints færre på kontoen.

Endelig var Vagn Skov Andersen med i Basis 5, som udover Vagn også indeholdt adskillige skoleskakspillere, deriblandt nogle af Jesper Skjoldborgs elever fra Århus. For Vagn blev det en ordentlig rutsjetur. Tre sejre og to nederlag fortæller alt om, at det for Vagn blev en weekend med masser af opture og nedture, men på bundlinjen står der tilbage, at Vagn med 3/5 kan rejse hjem 15 ratingpoints og nogle oplevelser rigere. Senere kommer der også her på hjemmesiden et af Vagns partier med Eigils noter fra Horsens Folkeblad.

Alt i alt en fremragende turnering rent organisatorisk, som jeg sagtens kunne se os deltage i igen næste år. Værterne kan jo ikke gøre for, at jeg åbenbart ikke kan vinde i Kolding :-) Jeg synes, de har skabt en fin turnering, og jeg har da personligt skrevet mig et par ting bag øret, som jeg mener vi i Horsens med fordel kan drage nytte af til sommer, når vi skal arrangere Horsens Lang Weekend 2010.

Med de ord vil jeg på vegne af Morten Jensby og Vagn Skov Andersen gerne takke arrangørerne fra Springeren i Kolding for en god turnering!

Venlig hilsen Eigil Straarup.

Ingen kommentarer: