I eftermiddags tabte Horsens Skakforenings hold i Mesterrækken i 5.hovedkreds knebent med 4½-3½ i Kolding. Lad os starte med at se de enkelte resultater;
1.Lars Pedersen-Morten Jensby 1
2.Michael Andersen-Anders Munch 2
3.Helge Poulsen-Eigil Straarup X
4.Ole Grimstrup-Ole Ryevad X
5.Carl Birger Møller-Erik Pedersen X
6.Søren Flø Sørensen-Niels Møller Andersen X
7.John Erthmann-Tim Bjerre X
8.Jens Angelsgaard-Søren Würtz Jørgensen 1
Først færdig var Søren Würtz Jørgensen, der igen i dag vikarierede på 8.bræt. Med de sorte kom han ind i en form for omvendt Hollandsk, og han slap fint nok fra åbningen. Desværre kostede det over en time på klokken at finde de første 12-13 træk, og det blev dyrt i den anden ende af partiet. I midtspillet følte han sig presset af den knappe tid, og derfor gik han galt i byen i forbindelse med de trusler, han blev konfronteret med. Ærgerligt for Søren, der igen i dag leverede en fin indsats. Nu skal han bare lige finde en opstilling mod 1.f4 til næste gang, og jeg er stadig sikker på, at Søren nok skal blive bedre og bedre, efterhånden som han får mere kamptræning.
Få minutter senere tændte Erik Pedersen og Carl Birger Møller fredspiben. Erik havde egentlig fået en behagelig stilling. Med de hvide gik han i sin vanlige stil offensivt til værks mod Møllers Kongeindiske opstilling, men i midtspillet lukkede det hele sammen, og det var svært for nogle af parterne at komme videre. Det enedes de om cirka klokken 15.30, og den var vist også god nok.
Tredje mand færdig var Niels Møller Andersen, der spillede remis med Søren Flø Sørensen. Niels kom efter eget udsagn meget dårligt fra start og skulle muligvis have tabt partiet. I midtspillet kom han igen, og i slutspillet så det ud til, at han havde fordel, fordi et par af koldingenserens brikker stod akavet og passivt. Desværre hang det lige nøjagtigt sammen, og derfor endte det hele med et springerslutspil, som ikke kunne vindes.
Desværre kunne Morten Jensby ikke gøre noget ved Koldings stærke 1.bræt Lars Pedersen, som vi i det hele taget ofte har haft problemer med. Med hvid i en englænder kom Morten ind i en stilling, hvor Lars rokerede langt, og Morten kort. Angreb på hver sin fløj fører næsten altid til nogle underholdende og livlige partier, og det blev også tilfældet her. Desværre mest for Lars Pedersen! Morten kløede på, men undervejs ofrede han en kvalitet, og siden faldt det bare helt fra hinanden.
Derefter kom Anders Munch på tavlen med dagens eneste horsensianske gevinst, skulle det beklageligvis senere vise sig. På et tidspunkt i midtspillet ofrede Anders en officer for to samlede fribønder på dronningefløjen. Michael Andersen fik splittet dem ad, så de stod i a- og c-linjen, og efter sigende havde han en vindende fortsættelse, som han overså. Heldigvis for os fik Anders kørt bønderne i bund, og det afgjorde naturligvis partiet, blandt andet fordi han truede med at sætte mat.
Holdleder Tim Bjerre kom fint fra start med de hvide i et firspringerspil, og han fik en bekvem stilling i midtspillet. Senere vandt han en bonde, og siden endnu én. Med to samlede mer- og fribønder på kontoen lignede det paradekørsel resten af vejen, men desværre mistede Tim én af bønderne. Med bonden i overvægt var Tims fordel tilsyneladende væk, men her til aften viste det sig beklageligvis, at Tim overså et elegant dronningetræk, der både havde truet en officer og mat i bunden. Sådan skulle det altså ikke gå, og derfor måtte vores efterhånden hårdtprøvede holdleder nøjes med remis.
For undertegnede Eigil Straarup blev det en lang og omskiftelig dag ved brættet. Eigil fik en optisk set kanonstilling mod Helge Poulsen i form af et kraftigt udviklingsforspring. Desværre udmøntede den fine stilling sig ikke i en konkret fordel. Derimod blev det hele afviklet til et slutspil, hvor Eigil havde løberparret mod Helges springere. Eigil valgte at bytte én af løberne af, og da han så også var så uforsigtig at placere alle sine bønder på løberens farve fik Helge et godt slutspil med god springer mod dårlig løber. Helge forsøgte længe at trænge igennem, men det var først efter partiet at han under analyserne fandt en gevinst. Remis var nu fair nok forstået på den måde, at begge parter havde fordele undervejs.
Endelig sluttede det sidste parti mellem Ole Ryevad og Ole Grimstrup remis efter næsten seks timers spil. Partiet var meget underholdende og dramatisk, og begge parter kunne have vundet. Ole Grimstrup missede 49.Txb7!, som ligner en klar gevinst, fordi tårnet på f5 efterfølgende havde stået i slag. Til gengæld overså Ryevad på et tidspunkt, at han kunne slå en bonde med skak. Grimstrup ofrede undervejs en kvalitet for at fremme sit angreb, men Ryevad havde masser af modspil, fordi Grimstrups konge sejlede rundt i rum sø. Ryevad lurede på at sætte mat, men han fandt aldrig en vej til målet, og da tiden så småt var ved at rinde ud fusede det hele ud i et remisagtigt tårnslutspil.
Sådan gik det til, at vi tabte med 4½-3½ i Kolding, og det kan vi vist ikke tillade os at være så utilfredse med, når man kigger på partiernes forløb i dag. Når man kigger på rundens øvrige resultater, så ser det ud til, at vi stadig ligger lunt i svinget til at sikre os den plads i Top 4, som giver adgang til den bedste Mesterrække i næste sæson efter fusionen med 4.hovedkreds. En slutplacering i Top 4 har jo været vores primære mål, lige siden vi meldte os ud af oprykningskampen. Nu skal den plads i Top 4 sikres i sidste runde, hvor vi møder oprykningsfavoritterne Centrum fra Esbjerg ved sæsonafslutningen i Varde.
Af Eigil Straarup
søndag den 21. februar 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar