fredag den 19. september 2008

Tematurneringen i tirsdags

I tirsdags afholdte vi så tematurneringen med Grand Prix varianten som udgangspunkt. Det kom der mange pudsige partier ud af, spørg lige om vi alle kunne huske varianterne...men forvent ikke noget svar! Sjovt havde vi det og vi fik da også drøfte Grand Prix variantens muligheder. Vinder af turneringen blev Diego i rimelig overlegen stil. Der var hvis kun en enkelt der fik vristet en remis fra Diego. Finalen partiet kom til at stå mellem Diego (hvid) & Kim, det blev et meget spændende parti og vi følger her afslutningen på partiet.

Som alle kan se er sort under stort pres og hans dronning er sat lidt ud af spillet med sin manglende tilstedeværelse på kongefløjen.
Kan sort stille noget op efter hvids næste træk? Eller trækker hvid og vinder?

1. g5!, - (efter dette træk kan sort faktisk ikke stille noget op. Det eneste træk der kan holde lidt sammen for sort er 1. -, Db5 men det koster en officer og så kan det vil være lige meget. Kim forsøger) 1. -,Sg8 2. fxg6+, fxg6 (2 -, Kxg6 3. Df5 mat) 3. Sh5!,- (bryder bondestrukturen op foran Kongen, 3. Tf7!!, - er måske mere præcist?!, og sort skal så ofre en officer for at undgå mat) 3. -, Tf8 4. Txf8, Lxf8 5. Tf1!,- (nyt tryk på f7) 5. -, De8 (hvad ellers?!) 6. De6, gxh5 7. Tf7+, Lg7 8. g6 mat og slut.

Jeg synes at I skal prøve at spille dette angreb igennem selv, analysere de forskellige muligheder og I vil opdage at sort fra udgangsstillingen rent faktisk er totalt på spanden. Dette viser hvor farlig en sådan opstilling er for sort at rode sig ud i.

Ingen kommentarer: